Valikoimista löytyy arviolta 70-luvun puolen lankoja, osa kuvassa uudempia!

1093.jpg

Kamera näyttää vääristävän värejä aika tavalla :S Isoin kartio on erittäin tumman sinistä ja vaaleat ovat kaikki luonnonvalkoisia.... punainen lanka ei ole kiiltävää ja noin kirkas!

1094.jpg

Kartiolla olevat langat on saatu vanhan mekaanisen neulokoneen kanssa. En osaa sanoa muuta kun että koneen ostaja(mies) ei elänyt enää kauaa minun eläessäni(?), kun ei ole edes muistikuvaa.... ??? Ilmeisesti joku perheen naisväestä oli tehnytkin koneella jotain!
Helmivuorelman pussissa on äidin aloittama ja kesken jäänyt sukka, varmaan aloitettu ennen mun syntymää <80 ;)

1096.jpg

Sotkuiset langat ovat ylijääneitä vauvalankoja yläasteajalta. Vaalean punaiset/marjapuuro (epätasaiset) langat ovat kummitädiltäni n.90-92 lahjaksi saatuja.

1095.jpg

Carolinan ja sen 5 kaverusta (2*sin, 1*pun ja 2*valk) sain TET-jaksolta palkkioksi, kun olin ylläri lankakaupassa töissä ;) v.vihreä ja l.valkoinen ajoittuvat myös samalle ajalle eli n.95!

Kumma juttu että kauiten hautuneet langat ovatpuuvillaa tai tekokuitua.

Ps.
Konelangat löysin piilopaikastaan vasta kuukausi takaperin, joten ei langasta, jonka olemassa olosta ei tiedä, voi tehdä mitään? Saa nähdä minkälaisia löytöjä vielä on kun pitäisi omia tavaroita järjestellä. Kyllä noissa konelangaissa riittää neulottavaa.... sinisestä suunnittelinkin jo aran-tyylistä neuletta. Ajatuksena olisi myös kokeilla kahden langan tekniikkaa....vähän kuin kirjoneuletta, mutta yhdellä värillä, jollon langanjuoksuilla voi tehdä kuvioita!

Lisäkuvana kipsityö vm 2004 (hatunnosto sille joka tietää missä alkuperäinen sijaitsee) vinkki tälle on naispuolinen kaverikin ;) Tekniikkafriikeille, kipsi on pigmentillä epätasaisesti värjättyä (ns. marmorointia?), lakattu, vahattu ja patinoitu! kyse olikin enemmän rakennuskoriste ja niiden kunnostus kipsikurssista kuin lasten kipsityökokeiluista ;)

 1091.jpg

Hyvää päivän jatkoa ja neulomisiin ;)