Mitä saadaan kun yhditetään joulu, neuloja ja vapaa-aika, jolloin ei ole mahdollisuutta kierrellä kaupoilla yms. Tietenkin kasa neuleita ;)

Ensimmäisenä valmistui saapassukat isäpuolelle. Lankana 7 veljeskultaa ja väreinä tumman harmaa ja harmaa. Toteutus: Aloitus Sukkasillaan Matti-saapassukkien mukaan eli neulotaan 3 mm puikoilla 2o 2n- joustinta x-määrä tummemmalla. Vaihdetaan vaaleampaan lankaan, ohuempiin puikkoihin ja kavennetaan silmukkamäärä mallinmukaiseksi. Hetken päästä todetaan ettei tästä tule sopivaa, puretaan ja kavennetaan hiukan lisää. Neulotaan x-määrä sileää ennen tummemmalla neulottavaa kantapäätä. Sovelletaan Moda-lehden perussukan mallin mukaan kantapää ja jatketaan totuttuun tapaan vaihtaen tummempaan ennen sädekavennuksia, Ullan mainion ohjeen mukaan. Ensimmäisen yksilön sovitus tulevan käyttäjän jalkaan. Toinen sovelletaan mallin mukaan luonnollisesti aatonaattona yöhään valvoen. Aattona sukalle näytettiin vielä neulaa päättelyiden muodossa ja paketoitiin kuusen alla odottamaan iltaa..... Saaja oli tyytyväinen oli kuulemma juuri sellaiset kuin pitikin ;)

faktat:
- yht. 190g 7 veljestä, pääväriä kerä ja tummenpaa jämäkerällinen
- sukkasillaan kirja on pannassa jonkin aikaa... Modan perusohje rules (6/04)
- katkennut 2,5mm ruusupuupuikko :(
- ei kuvaa kamera jäi jouluna kotiin :(

Koska tämä neuloja ottaa aina varmuuden vuoksi langat yhteen tai useampaan uutteen projektiin keskeneräisen lisäksi. Tällä kertaa mukaan lähti "iik niin kamalaa oranssia" sisältänyt kerä 7 veljeksen ruskanväristä neliraitaa. Tämä halusi muotoutua (jonkin syksyn 05) Kotilieden ohjeiden mukaisiksi hörhelytossuiksi.

25817.jpg

Ja koska ko. lehti kehtaa julkaista ohjeita joissa jatketaan sukkaa jatketaan vyötteen mukaan. Meinasi päästä nämäkin samantien jäähylle, koska eipä neliraidan taakse oltukkaan painettu sukkaohjetta vaan Novitan tilauskuponki?!?!#%¤#"?.... tässä vaiheessa näin kyllä punaista... mutta onneksi apu oli lähellä ja edellisten saapassukkien langat olivat riittävän tuoreita ja niiden vyötteessä oli ohje... joista selvisi mystinen jatketaan jousteesta eteenpäin???? No valmista tuli, jouduin kyllä virittämään että sain kumpaankin sukanpäähän ruskeaa... ja se näkyy...

Faktat:
- 74g 7 veljestä neliraitaa
- 3,5 mm puikot
- jos tiheyden ja tarkempien lankatietojen puute kirjassa häiritsi, niin tämä ohje teki kyllä pohjasuorituksen.... julkaista ohje jatketaan vyötteen ohjeen mukaan
- kantapää Modan mallin mukaan
- sädekavennus Ulla- nettineulelehden mukaisesti
- Moitetta langasta, raidoissa kirjavia täpliä siellä täällä.... paikoittain aika epäsiisti... oranssi on edelleen kamalan väristä...

Äiti pyysikin viikkoa ennen joulua itselleen pörröistä kutittamatonta kaulaliinaa. Joulun alla olin kipeänä ja enkä jaksanut käydä kuin paikallisessa lankakaupassa. Heikoin tuloksin. Matkaan tarttui kyllä aiemmin ostamaani Boston multicoloria 100g. Joten langan etsiminen jäi joulun jälkeiseen aikaan. Eilen kävinkin tuhlaamassa lahjarahojani keskustassa ja poikkesin samalla Menitaan. Äidin kaulaliinaan hankin 150g Sandnesin Chili-pörrölankaa, 200g vihreän kirjavaa Alafoss lopia ponchoon sekä 2,5mm bambupuikot. Stokkalta hain uusimman interweave Knitsin ja Vogueknitting lehden Knitsimple numeron.... :) Eilisillan ja tämän aamusen aherruksen tuloksena:

25818.jpg

Faktat:
- 100g sandnesgarnin Chili-lankaa
- 6mm puikot
- 22s ja 140cm
- langassa yhdisty lähes kaikki inhoamani piirteet, tekokuituisuus, kiiltely, pörröisyys, epätasaisuus (ohuessa langassa tasaisesti klönttejä) sekä sekavärisyys, kaikesta huolimatta tulos on paljon odetettua parempi, eikä lankakaan ollut niin ikävää neuloa, kun epätasaisuuteen oli ensin tottunut. Langasta ei lähtenyt nukkaa neuloessa. Mies sanoi langan nähdessään sitä kauniisti langan tähteiden kaatopaikaksi.... :)

Nyt on tekeillä nron 30 sukat serkkupojalle Neliraidan lopusta. Minkähän kokoinen jalka 4,5 vuotiaalla oikeastaan on? Velikin tilasi pipon, pitäisi olla musta, paksu ja edellisen vihertävän kukertavan Nallepipon paksuinen, eli kaksinkertaista nallea ja 1o1n-joustinta... Mutta nyt postiin ja paketin vientiin, niin äiti saa huivin käyttöönsä tämänvuoden puolella.