Alkuvuosi on neulojan kulta-aikaa, jokainen suomalainen neulelehti julkaisee vuoden ensimmäisen numeronsa tammikuun alkupuolella ;) Lisäksi lankahyllyt pursuavat uutuuksia, joista on vaikea pitää näppejään erossa. Tässä katsaukseni muutamasta käsityölehdestä saapumisjärjestyksessä.

Moda 1/2006

Tämä lehti sai aikaan dejavuu-ilmiön, hetkinen onko tämä vanha numero, kun mallit on nähty jo. Ajatus tuli mieleeni Vogue Knitting-lehden mallien kohdalla, ahaa toppi villalangasta. Lempparineule oli ehdottomasti konttineule. Kävinkin jo Lahtelaisen liikkeen Papurikon sivuilla tutkimassa värikarttaa ;) Jos vaikka paikanpäältä löytyisivät lankamallit? Kokoa joutuisi kyllä muokkaamaan...

29252.jpg

Suuri käsityölehti 1/2006

En tiedä mitä tälle lehtitilaukselle tekisin, lopettaisinko vaiko enkö? Tämä lehti kuitenkin oli mielestäni ihan ok. Pidin ruskeasta Fleecetakista tehostein, pikablokit tilkkusarjasta sekä perinteisistä mikkelin tähtilapasista.  Lehdestä löytyi myös  Judoasut muksuille sekä pyörätuolin käyttäjälle tikkiviitta. Hienosti oli huomioitu erikoisryhmiäkin. Lehdestä löytyi myös joka keväiset jumppa-asut, pidempään lehteä tilanneelle niissä ei ole mitään uutta. Myös ainaiset peruskaulaliinan ohjeet ovat turhia. Kaipaisin vaikeampia neuleita, persoonallisia neuleita...

Novita 1/2006

Tätä olikin odotettu kuin kuuta nousevaa. Miksi? Ohjeita uusille/vanhoille uudenvärisille langoille. Novitaclubin kilpailusivulla kävin jo vakoilemassa malleja ja ehdoton suosikki selvisi heti.

29253.jpg

Mutta voi miksi se on malibua, jossa on vain 6 värivaihtoehtoa? Jotenkin olin saanut päähäni että jotain muuta :( Muutenkin lehti oli raitojen ilotulitusta, jättiraitaa, moniraitaa, raitalankaa sekä muuten vaan raitaa tai kirjavaa. Koska sattuneista syistä tiesin lehden värimaailman olevan itselleni suorastaan inhotus, keskityin mallien tutkimiseen. Lehdessä oli silmiin pistävän paljon vaaleanpunaista ja -sinistä, perussukkia, -pipoja ja -kaulaliinoja. Onneksi lehteen oli myös kauniita pintaneuleita, palmikoita ja pitsiä. Lastenneuleiden seasta löytyi myös söpö punahiuksinen poika, joka muistuttaa miestäni hänen lapsuuskuvissaan, sekä kirjoneule, joka raa-alla värin- ja langanvaihdolla miellyttää makuani paremmin.

29251.jpg

Lopuksi lankapaloista noukittua: "Sukkasillaan kirja on kaunis kirja villasukista"... (niin on kaunis)... ..."oleellinen puuttuu - neuletiheys" (niiii).. "Ajankohtaisesta kirjasta puuttui myös sukkakansaa suuresti kiinnostavalanka: suosittu 7 veljestä raita ja Nalle colori" (mutta löytyyhän sieltä 7veljestä sekä nalle sama-asia :) Kukaan ei ole käskenyt käyttää juuri ohjeen mukaista lankaa ja väriä). Kaikesta huolimatta mielestäni malleiltaan kiinnostavin (uusi) Novita lehti.