Tämä on tarttuva meemi, kun juuri ajattelin olla kiusallanikin vastaamatta ennen kuin minut on haastettu. Kuinkas kävikään ;) Minut haastettiin, ja minä en haasta ketään. Monet tapani on jo muiden meemeissä esitelty, joten en taida olla kovinkaan kummallinen tapoineni.

5 kummallisinta tapaani ja monta muuta tavallisempaa:

1. En juo kahvia ilman maitoa. Jos maitoa ei ole jätän kahvit väliin, myös vieraspaikoissa. Tästä johtuen meillä on aina maitoa kaapissa. Onneksi kestomaidot on keksitty. Kerma ei ole vaihtoehto, kahvi on pahan makuista ja maha menee sekaisin.

2. Silitän lakanat. Yleensä lakanat odottavat silitysvuoroaan "nätisti" olohuoneen nurkassa olevan tuolin päällä. Kun pino on vaarassa kaatua tai se näkyy kuivaustelineen yli, se alkaa ärsyttämään siinä määrin että lakanat silitetään kerralla. Kaikesta huolimatta pidän silittämisestä, silitettyjen lakanoiden tuoksusta sekä pehmeydestä.

3. Lakanoiden, tyynyliinojen ja pyyhkeiden viikkaus. Nämä ovat miehen vaatteiden kanssa ainoat jotka ovat varmasti siististi ja järjestyksessä kaapissaan, omat vaatteet laitetaan sinne minne ne mahtuvat. Lakanoista ja isoita pyyheistä tehdään pötköjä, pienemmät pyyhkeet ja tyynyliinat viikataan ensin pituussuunnassa 3 osaan ja samoin toiste päin. Muuten ne eivät mahdu paikoilleen. Lakanoita ja pyyhkeitä löytyy lähes komppanjalle, joten niitä myös kierrätetään käytössä. Mies on kieltäytynyt viikkaamasta näitä, kun se ei kuulemma koskaan mene oikein ;)

4. Levittelen tavaroitani. Ja tämäkös siistiä miestäni harmittaa. Auta armias jos erehdyn siivoamaan, en löydä enää mitään. Johtuen siitä, että kun siivotaan niin siivotaan sitten kunnolla. Veljeni onkin sanonut että olen liiankin hyvä siivoamaan, mutta vielä parempi sotkemaan. Toisaalta miehestäni siisti tarkoittaa sitä että tavarat ovat järjestyksessä (siis viivasuorasti :S), minusta siistiä on silloin kun on imuroitu, lattiat pesty ja pölyt pyyhitty. Elon merkkejä tulee näkyä... ;)

5. Aina myöhässä tai ainakin viimetingassa. Lähden junalle/bussiin/yms niin etten itse joudu odottamaan, vihaan sitä. Tästä syystä myös tasasin välein myöhästelen... mm. junasta, mutta onneksi niitä menee niin usein... Kaverini ovat taitaneet jo oppia tämän ja saapuvat suoraan vartin myöhemmin kuin oli sovittu ;) Huono tapa josta olisi aika päästä eroon. Veljeni onkin sitten reilusti etuajasta, ja naureskelee tavalleni vitkutella. Näin ei muuten käy jos en joudu odottelemaan, eli en kerkiä keksimään itselleni täyteohjelmaa odottelun ajaksi.

Lisäksi pesen käsiäni jatkuvasti, laitan lähes poikkeuksetta tiskipöydällä lojuvat tiskit koneeseen jos vien jotain roskiin, astioilla kuten miehen vaatteillakin on paikat joihin ne laitetaan ja tästä ei lipsuta...

Neulontaan liittyviä tapoja:
- Kerros on neulottava loppuun, tämä pätee myös pyörönä neulottaviin.
- Lasken kerroksia, tumput yms. parilliset kappaleet tehdään kerroksen tarkkuudella samanlailla. (palma on poikkeus?)
- Peukku on on hankala tehdä. Sen takia työ on hyvä jättää marioitumaan x kuukaudeksi.
- Levittelen töitäni tietsikan ympärille ja olkkarin pöydälle, näin ne on näkyvillä ja tulevat tehdyiksi.
- Puran jos näen virheen, jos mahdollista niin yksittäisen silmukan purkamalla tai tarvittaessa myös kymmeniä senttejä...

Ompeluun liittyviä tapoja:
- Kankaat pestään ja silitetään ennen käyttöä ja leikkausta.
- Ommel säädetään täydelliseksi ennen ompelun aloitusta, myös saumurin tikki. (onneksi tämä on uudessa koneessa huomattavasti helpompaa)
- Saumat silitetään heti ompelun jälkeen ennen huolittelua.
- Huolittelu tehdään saumurilla, johon vaihdetaan sopivan väriset langat tarpeen mukaan. Lankojen väri valitaan kankaan mukaan, jos tarpeeksi lähellä olevaa sävyä löydy se käydään ostamassa.
- Päärmeet mitataan tarkasti ja silitetään ennen ompelua.
- Jos tikkaus mutkittelee tai muuta vikaa työtä puretaan.
- Ompelu töiden suhteen olen todella kriittinen. En muista pitäneeni päällä mitään itse tekemääni, vaikka jälkikäteen ajateltuna tekoset ovat paljon paremmin tehtyjä kuin kaupan vastaavat. Eli siedän kaupan vaatteiden virheitä, mutta en omiani.

Ihmettelen jos jaksoit lukea loppuun ;) Kiitoksia kaikille nimpparionnitteluista. Omituisten tapojen lista loppuu tähän...