Aloitin maaliskuun ensimmäinen päivä neulomaan vaakapeittoa. Tällä kertaa 20x80cm suikaleista, periaatteella jämäkerä kerrallaan. Työn viimeistelin virkatulla reunuksella, joka onnitui odotettua paremmin, vaikka virkkauskokemukseni on olematon. Mies jo pyöritteli päätään nähdessään minun virkkaavan, kysyi leikillään onko kuumetta ;) Nyt se on valmis:

61243.jpg

61244.jpg

Hauska ja toimiva idea. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta, langat ovat 7veljestä. Peitto on luonnossa jämptimmän mallinen ja värikään ei toistu aivan oikein.. Painoa työllä on 734g. Puikkokoko on 3mm ja reunuksen koukku oli kokoa 3,5mm.

Eikä tässä kaikki ;)

872.jpg

Myös toinen eiku kolmas vaakapeitto on teossa tai no... Kuusi tälläistä tilkkua oli odottanut kaveriaan jo jonkin aikaa, yhteenneulottuna. Vajaanmittainen n. 60x60cm peitto tarvitsee vielä lisämittaa kasvaakseen vaadittuun 100x80cm mittaan. Tämä tapahtuu koukkimalla silmukat tilkun reunasta/reunoista ja neulomalla ainaoikeaa kunnes mitta on sopiva. Eiköhän tämä valmistune viikonlopun aikana, vaikka lähdenkin kaveriksi kaverin hääpuvun metsästykseen ;)