Ilu uteli lempparilankojamme.

Omat lempparini ovat:

Fritidsgarn

Paksu, suht pehmeä, ihanan villainen ja kauniisti koneessa huopuva villalanka. Värikartasta löytyy paljon ihania sävyjä. Tästä olen konehuovuttanut isompiakin töitä, kuten olkalaukun ja patalappuja.

Hahtuva

Erityisesti Piikun ja Pirtin liukuvärjätyt hahtuvat ovat lähellä sydäntäni. Hahtuvat ovat pehmeitä, eivät katkeile helposti neulottaessa, toimivat kivasti konehuovutuksessa ja pinnasta tulee mukavan tasaista ja pehmeää. Näiden hahtuvia saa myös jo valmiiksi kaksinkertaiseksi kerittynä. Värit ovat ihania. Tästä olen neulonut paljon lapasia.

Hjertegarn:n Natur Uld

Taas paksu ja suht pehmeä villalanka, joka kyllä tadennäköisesti huopuisi koneessa, jos raaskisin sitä huovuttaa. Ihanat värit, mutta hieman kehno saatavuus. Tästä neuloin mukavat pipot, jotka eivät ole miksikään käytöstä huolimatta.

Paksu pirkkalanka

Ihanan rouhea, helposti neuloutuva, lämmin ja huopuva villalanka. Tässä langassa on myös aivan ihana värikartta, houkuttelee kokeilemaan haastaviakin kirjoneuleita. Tästä olen neulonut hyvin käyttöä ja pesua kestäneet ailit.

Käsinkehrätty 100% villa

Tämä Vihreän vyyhdin myynnissä oleva käsinkehrätty villalanka on ihanan pehmeää, mukavan vaihtelevan paksua ja ihanilla väreillä varustettua lankaa. Tämä huopuu myös, vaikkakaan itse en sitä ole raaskinut huovutella. Tästä on neulottu useampikin huivi ja kämmekkäätkin.

Muita top 5 pyrkijöitäkin oli, kuten Opalin paksummat eläintarhan edustajat, Piikun hahtuvalanka ja ihanan pehmeä Sandnesin Alpakka-lanka.

Inhokkeja taas on...

Novitan Tahiti

Ostamani väri yhdistettynä langan ulkonäköön toi mieleen neulottaessa mieleen kulahtaneet kalsarit, se narskui inhottavasti puikoilla eikä tuntunut soveltuvat mihinkään pintaneuleeseen. Tästä onneksi joku pitikin ja sain myytyä sen varastoistani pois.

Huonosti käyttäytyvät raitalangat

Nämä langat näyttävät ulospäin kaupanhyllyillä mukavilta, helpoilta ja kauniin värisiltä. Kotona totuus paljastuu kilttien ja hyvinkäyttäytyvien kavereittensa tavoin, nämä näyttävät päällepäin samoilta, mutta... neulottaessa karu totuus paljastuu, löytyy solmu... ehkä toinenkin, tai yht äkkiä kuvio ei vaan toistukkaan samanlaisena, tai muuten vaan raidan pituus vaihtelee, ettei kahta samanlaista sukkaa tulekkaan. Ongelmat tuppaavat esiintyvän aina toisen sukan loppumetreillä, kun lanka uhkaa loppua ja loppu jo häämöttäisi. Näitä huonosti käyttäytyviä keriä tuntuu esiintyvän monen tunnetun merkin langoissa....