Vietin viikonlopun kotona. Sain lauantaina jonkinmoisen siivousinnostuksen, huoneeni nurkassa lojuneeseen laatikkokasaan. Tiesin laatikoiden sisältävän x-määrän epämääräisiä kankaita ja paperitavaraa, mutta että lankaakin? Löysin suurimman osan koulussa kasvivärjätyistä langoista.

12144.jpg

Alkää kysykö millä ne on värjätty, koska en muista muuta kuin käytössä oli todennäköisesti ainakin alunaa ja sipulin kuoret ja että haju värjäyshuoneessa oli kammottava. Pienempi rusehtavista oli jo eksynyt kaupunkiasuntoon, mutta muut kuusi kerää "lisäsivät" lankavarastoani hurjat 303g. Eiköhän noista jonkun kivan huivin saisi?

Todisteeksi että olen myös neulonut, nekä vaan ostellut lisää lankaa.... kuvasin lähiaikoina valmistuneita töitäni, eli luvassa lisää tumppuja, sukkia ja pipoja ,)

12147.jpg

Kädentaito2005-messuilta ostettu kaunis viininpunasävyinen hahtuvalanka muuttui ennätysajassa kahdeksi pariksi tumppuja. Vastaväriset ovat ensimmäinen valmistunut joululahja eli ovat menossa veljen kihlatulle ja toiset itselleni.

12146.jpg

Eli kyseessä on vaakasukat sekä hahtuvalangasta neulottu pipo. Tumma kuva huijaa hieman, koska luonnonvalkoisen kanssa on käytetty liukuvärjättyä lankaa joka jäi tähteeksi yllä esitetyistä tumpuista. sukissa on viininpunaiset raidat.