Sattuipa tässä päivänä eräänä, että päätin keskittyä huhtikuussa tuhoamaan runsasta 7veikka-varastoani. Tämäpä ei riittänyt vaan päätin myös muutaman kuukauden jälkeen osallistua Ravelryssä Kaheleiden Suureen asusteheesteeseen. Tässä huhtikuun haasteena oli joko neuloa Pitsiä ja/tai neuloa jotain kauan jonossa olleesta ohjeesta.

Valitsin pitsin, ja sukkaohjeen jota en aiemmin ollut tehnyt...

Pitsipalmikkosukat-normal.jpg

Sukat ovat Novitasta Syksy 2010 ja 7veikkaa kului 103g.

No tämän jälkeen huomasin että minulla on useampi kerä 7veikan nostalgiaa vihertävänruskeana ja päädyin tekemään perussukat 52 silmukalla. Kirjavassa sukassa kuviot olisivat todennäköisesti menneet hukkaan...

Nostalgiasukat-normal.jpg

Sukat ovat tyypilliset perussukkani, 2oikein 2nurin joustinta, tavis kantapää ja sädekavennus, Nostalgiaa kului näihin noin koon 42 sukkiin 113g.

Näiden jälkeen kaipasin jotain tuttua ja turvallista mallia, mutta tavissukkaa haastavampaa ja plussaa olisi jos sukat kelpaisivat myös kaheleiden SAH2014-haasteeseen. Päädyin pitsivarsisukkiin, joita on tullut tehtyä aikanaan useampikin pari.

Pitsivarsisukat-normal.jpg

Sukat on Novitasta talvi 2009 ja näihin 7veikkaa kului 130g.

Näiden valmistuttua tutkailin Ravelryn Favoritet läpi ja päädyin aloittamaan 7 kuukautta sitten tykätyn mallin, sopivan helppoa tv-neuleeksi...

Kierresukat%20lilat-normal.jpg

Malli on Taimitarhan Twist or not ja lankana 7veikka raita, jota kului 111g.

Koska perinteisti olen aika kaavoihin kangistunut, niin toistan itseäni. Halusin vapun kunniaksi neuloa jotain värikästä.

Kierresukat%20vappu-normal.jpg

Malli sama kuin edellisissä ja lankaa kului 106g.

Ja koska kerästä jää aina jämiä ja tiesin tätäkin lankaa läytyvän vielä aloitin samointein pikkusukat. Ekaan sukkaan käytin mahdollisimman tarkkaan näiden sukkien jämän, vain sukanvaihdossa syntynyt pikkupallo jäi käyttämättä. Loput ovat jonkun muun sukan jämää.

Pienet%20sateenkaarisukat-normal.jpg

Perussukka 40s ja jämiä kului 54g.

Nämä vähensivät 7veikka-varastoani 617g, mikä on mielestäni hyvin työn ohessa :)

Tästä on hyvä jatkaa...