Ajoittain iskee selailuinto, jolloin käsityölehdet saavat kyytiä. Vanhimmat lehdet ovat kyydissä jo hieman rähjääntyneitä, mutta edelleen melkoisia idean lähteitä. Siloin tällöin joku lanka "huutaa" haluavansa joksikin, usein malli löytyy laajasta lehtikokoelmastani. Noukin muutamia kestosuosikkejani.

29248.jpg

Tämän malliset ja tyyliset ovat oina olleet mieleeni. Kaunis ja yksinkertainen. Malli on neulottu ainaoikein ja koko paita on yhtä kappaletta. Valitettavasti tähän malliin oli vain pieniä kokoja, joten se on jäänyt toteuttamatta. (Suuri käsityölehti 4/2003)

29254.jpg

Tämänkaltaisen neuleen voisin toteuttaa juhlaneuleeksi. Malli on kaunis ja ajattomanoloinen turkisreunuksineen. Se on toteutettu Teddy-langasta. Ajattelin voivani toteuttaa tämän 2-kertaisella peruslanka ja mohoirlanka yhdistelmällä hapsulangalla varustettuna. (Novita 5/2002)

29255.jpg

Tämä perinteinen kirjoneule on ollut kauan lemppareitani, kaunis neule. Malli on toteutettu Nalle-langasta, jota löytyisi myös kaapista, mutta kenelle? Tällä voisi aloittaa kirjoneuleuran kahdella värillä, jos olisi joku päivä yhtä taitava kuin hän. (Novita 6/2002)

29250.jpg

Tämä perinteisen kaarrokeneuleen nuorennusleikkaus oli myös mieleinen. Niukkalinja sopii hyvin ainakin Venlalle, mutta sopisiko se laihtuvalle Lapelle? Joutuisin kyllä karsimaan poolon pois, 7 veljestä kutittaa...(Novita 4/2001)

29249.jpg

Tämä oli rakkautta ensi näkemältä... Olen aina pitänyt islantilaisneuleista, jopa haaveillut pääseväni Islantiin. Lankakin on iki-ihanaa alafoss lopia. Tämä, tämä, tahtoo tämän.... jo ihan kokemuksen takia... (Moda 5/2004)

Tähän päättyikin sekalainen katsaus lempineuleisiini, kovin on sekalainen seurakunta ;) Tutkittu pipo oli kyllä kovin vanha novita ja moda voittoinen. Onko muilla omia ikilemppareita?