Viime viikonloppuna tuli pidettyä pidennetty viikonloppuloma, perjantaista maanantaihin. Tuli halu tehdä mattoa ja kysäsinkin Äidiltä että oisko hänelle jotain mattotarvetta ja siitä se sitten lähti...

idin%20matot-normal.jpg

Tämmöstä perusmattoa tuli tehtyä 2 kappaletta n. 220x80cm. Taisin tehä oman nopeusennätykseni, näihin meni vain kolme päivää.

Läheltä nää näyttää tältä...

idin%20matot%20l%C3%A4helt%C3%A4-normal.

Palttina on tehty kahdella ontelokuteella (petrooli ja musta) sekä kirjavalla trikookuteella. Ruusukasraidan vaaleansininen on myös ontelokudetta. Yhditelmä on mun ja äidin kudevarastoista ;) Mun kuteita meni 1,47kg ja äidiltä 3,895kg yht. kudetta meni 5,365kg kahteen mattoon.

Tänään valmistui tämä...

Kiikkalaraitaa-normal.jpg

Se on Kiikkalan maton periaatteella tehty, paitsi helpotettu ja kahden heiton sijaan siinä on kolme heittoa per väri. Perinteinen kiikkala tehdään räsykuteista, mutta kappas kun työssä käyvän aika ei ihan riittäny metästämään saati silppuumaan tarvittavaa määrää viikonloppukurssia varten?!?! Tämä on siis kudottu jo syksyllä, nyt sain aikaiseksi solmia.

Aika kivan yhistelmän kurssinvetäjän avustuksella saatiin tehtyä, vaikkakin nää ei ollu kaikki räsyä. On trikoota, onteloa, lakanaa ja kankaankanttia...

Tällästä tällä kertaa ;)