Vierailin muutama viikko sitten Lahden Kätevä-messuilla äitini ja veljeni kanssa. Äiti kustansi minulle lankaa ;)

17796.jpg

- kaksi vyyhtiä pirtin kehräämön hahtuvalankaa (n.130g/kpl) sekä
  hurmaava piparimuotti ;)


Messuilla oli paljon samoja myyjiä kuin loppukesällä olleissa Hkissä olleissa Kädentaidot 2005-messuilla. Myös työpajoja oli sekä mummoja myymässä sukkia ;) Äidille katsastettiin ideoita lasten kerhoon, mutta heikolla menestyksellä kun eihän se äitee jaksanut keskittyä moiseen??? Muutamat kerhoideat saatiin veljen kanssa kasaan... Lankoja oli kyllä, mutta parhaimmat olivat kalliita. Kauniita liukuvärjättyjä lankoja, kipusilkkivillaa (tai vastaavaa) yms. Joulutavaroita näkyi jo myynnissä mutta onneksi vähänlaisesti. Mukavat messut, voisin mennä uudestaankin.

Aikaisemmin sain Piikulta hahtuvalähtyksen jaka sisälsi kahta kirjavaa hahtuvaa:

17788.jpg

    joista toisesta muotoutui pikavauhtia pipo sekä lapaset:

17786.jpg

Lapaset on tehty Ziinan ohjeella kaksinkertaisella hahtuvalla 6 mm puikoilla ja lankaa kului 80g. Pipon tein hatusta ;) Silmukkamäärä on arvioiotu lapasista. Reunaan tein hyvän matkaa helmineuletta, joka ei tosin erotu huopuneesta pinnasta. Haitanneeko tuo kun kaipasin haastetta neuloessa ja huvin vuoksi neuloskelin helmineuletta kun sileä kyllästytti. Lapasista tuli hyvät 40 asteen pikakirjopesulla, mutta pipo tarvitsi saman vielä 60 asteessa. Sen siitä saa kun soveltaa.

17787.jpg

Lisäksi aiemmin valmistui hauskat palmikkaat Kristelin ohjeella joka löytyy Ullasta. Lankana käytin luonnon valkoista Isoveljeä ja muistaakseni 6mm puikkoja. Lankaa kului 60g. Lanka oli oudon paksun ja hyvälaatuisen tuntuista verrattuna vastaavaan mustaan.... mutta myös paljon vanhempaa tuotantoa???

Kesken on messuviikonloppuna aloitetut kierresukat, mutta jouluun on vielä aikaa...