Osallistuin erään kanssa Kahelin avustuksella Tour de socksiin, jossa oli määrä neuloa tietyt sukkaohjeet tietyssä ajassa. Itse osallistumismaksu meni Lääkärit ilman rajoja järjestölle. Lisäpojoja sai neulomalla sukat sponsorilangoista, joten Handulaiseni saivat kyytiä. Linkit vie ravelryyn.

Toursukka 1: Wye by Hypercycloid Designs

Tds%201%20socks-normal.jpg

Sukat olivat ensimmäiset aikuisten koossa neulomani varpaista aloitettavat sukat. Kantapää oli erilainen ja minulla oli pienoisia vaikeuksia saada siitä reiätön. Pohkeeseen lisäsin 6s ohjetta enemmän, koska se oli sallittua ohjeiden puitteissa. Muuten Sukat on neulottu 72s ohjeen mukaan. Hieman isot omaan jalkaan.

Lankana Handun erikoinen. Kulutus 99g. 2,5mm puikot. Tehty 1.- 7.6.2014 Sijoitukseni oli 103/244.

Toursukka 2: Kam Chu by Adrienne Fong

Tds2014-2%20my%C3%B6s-normal.jpg

Tämä ohje vaikutti edelliseen nähden lähes lapsellisen helpolta pitsisukalta. Tosin itse aloittelin sukkia aivan liian pienillä puikoilla ja kerkesin neuloa yhden varren lähes valmiiksi. Sukkahan ei ois mennyt kantapäästä läpi eli uusiks meni isommilla puikoilla.

Lankana Cascade Heritage. Kulutus 73g. 2,5mm puikot. Tehty: 12-15.6.2014 Sähläyksestä huolimatta sijoitukseni 77/214.

Toursukka 3: Roll the Bones by Kirsten Hall

Tds2014-3-normal.jpg

Tämä ohje ilmestyi lyhyen kesälomapätkäni aikana jussina. Malliin sai askarrella kuvassa näkyvät nopat ja arpoa itse kuvionsa tai käyttää valmiita sekoituksia. Noppien teosta sain bonuspisteen.  Nämä olivat hauskat ja yllättävän nopeat sukat tehdä. Itse tein sukista keskenään samanlaiset.

Lankoina Handu perussukkalanka crazy frog music ja Tico tico mustana. Puikkoina 2,5mm ja 2,75mm. Kulutus yhteensä  Xg, josta vihreää alle g. Tehty: 20.-23.6.2014. Sijoitus oli 65/192.

Toursukka 4: Dazzle them from behind by Meagheen Ryan

Helmisukat-normal.jpg

Sukkina oli helmisukat. Ensimmäiset vaijerin avulla pujotetut helmet sukissa. Harjoitussukat tein isommilla helmillä ja ne tein virkkuukoukun avulla. Käytin 8/0 tsekkiläisiä kirkkaita helmiä hopeasisuksella. Aika työläät varret ja tylsät lavat, olivat vain perusribbiä, mutta valmistuivat vikkelään helmien loppuessa. Nää oli ekat sukat jotka epäilyttivät niin paljon että en oikein tiennyt mistä ne tekisin. Muutamat valmistuneet muuttivat mielikuvaani ohjeesta ja sain aloitettua. Kivat tuli, ehkä räväkämmätkin olis voinu olla.

Lankana Handu Erikoinen, 2,5mm puikot. Kulutus helmineen 76g. Tehty: 1.-5.7.20104. Sijoitus: 56/174.

Toursukka 5: Arch-Nemesis by Sarah Bordelon

Tds2014-5%20my%C3%B6s-normal.jpg

Näissä sukissa on erikoisuutena pohjan kavennukse/levennykset. Näissä oli vaiketta valita sopivaa lankaa. Ensimmäistä kehuttiin huonoksi sukkalangaksi, toisessa kuviot eivät erottuneet lainkaan, toteutus oli kolmas vaihtoehto. Nämä vois tehdä uudelleen hieman erikoisemmalla palmikolla. Etukäteen pohja vaikutti tylsältä neulottavalta pelkältä sileeltä, mutta sileellä osuudella tapahtuikin koko ajan jotain.

Lankana Hyvin marinoitu Villa mokan Lieko jota kului 82g. Neulottu 11.-13.7.2014. Sijoitus oli 43/168.

Torsukka 6: Double Flake Squirrel Socks by Hreow Beth

TdS2014-6%20handu-normal.jpg

Sukat olivat ennestään epäiltyä ja pelättyä onteloneulosta. Sukat neulottiin lisäksi vielä varpaista ylöspäin, täysin uudenlaisella kantapäällä ja silmukoitiin yhteen varresta. Kuviota sai muutella ja lisäillä, itse tein ohjeen mukaisilla sydämmillä, mutta lisäsin ohjeen minimiin muutaman silmukan. Tein siis 62s+62s yht 124s sukat. Sukat eivät olleet vaikeat neuloa vaan pelkästään hyvin hitaat. luulin että aika loppuu kesken. Ajattelin myös jos en saa näitä nyt valmiiksi ne ei valmistu koskaan. Sisulla ja sinnillä valmistui ennätyshelteitä huolimatta. Omaan käyttöön vaaleasta puolesta tuli niin harva ettei näitä kehtais muille antaa, eikä raaskis työmäärä oli valtava.

Jos tekisin toiset niin enemmäin kuvioita, pienemmät puikot ja isompi kontrasti lankojen välillä. Myös varpaiden lisäykset voisi kääntyä kaikki oikeaan suuntaan tai ainakin samaan suuntaan ;) Kantapään

Lankana vuosia vanha Pläjäysseuralainen Handu ja Tico tico valkoisena, jota kului yhteensä 125g. 2,5mm puikot. 21.-31.7.2014 Sijoitus 52/55.

Yhteenveto ;)

Tämä oli kiva kisakokeilu. Mä kyllä tiesin etten pärjää kovimpien vauhdissa, mutta kaikesta huolimatta olin sijoituksissa 40/291. Loppua kohti kyllä helle hyydytti neulontahaluja aikalailla, mutta jos ensi vuonna pääsee johonkin lepsumpaan tiimiin mukaan, saatan lähteäkkin ;)

Nyt on vaan sellanen olo et mitäs seuraavaks neulois....