Myöhäinen raportti kesätekemisistäni ;)

Lähdin taas mukaan Tour de socksiin yhdessä ravelryn kahelit-ryhmän kanssa, vaikka SM9:n jälkeen on ollut hieman neulemojo kadoksissa. Tänä vuonna meillä on omat suomalaiset testineuvoja eiku neuloja ja suunnittelija omasta takaa.

Ensimmäinen ohje julkaistiin maanantaina puoli viisi. Täytyy sanoa että olin kuin tulisilla hiilillä koko päivän töissä. Odottaminen kannatti mallina oli suomalaisen Tiina Kuun Virrat. Varpaista varteen malli. Taattua Tiina Kuu-laatua ;) Sukat olivat täynnä uusia asioita, varpaat, kantapäät ja päättely tehtiin erilailla kuin aikasemmissa varpaistavarteen-sukissa.

Ja sain puhuttua miehen pikku kävelyretkelle "lähi"koskelle, jotta saatiin asiaan kuuluvat kuvat ;)

Virta-sukat%20kuohuissa.jpg

No kävi vanhanaikaisesti ja kameran patterit ja mukana olleet varapatterit olivat kumpikin tyhjät, joten räpsyt suoritettiin kännykän kameralla. Nämä neuloin Lanitium ex Machinan perussukka Sportista. Aivan ihana lanka ja väri :)

Toiseksi neulottiin silmiä...

Silm%C3%A4t%20valmiit.jpg

Näissä lankana Fabel ja Handun perussukka. Aika työlästä, purin usempaankin otteeseen, joka valitettavasti näkyy toisessa kantapäässä. Nippanappa kerkesin neulomaan annetussa ajassa. Parempi kuva on tietysti tallessa vanhempien koneella ;)

Kolmantena neulottiin kevyitä ja helppoja kuplia

Kuplat%20valmiina.jpg

Lankana Handun Merinosukkalankaa, ihanan pehmoista ;) Näistä vaan tuli niin pienet et mahtuu jonkin muun jalkaan kuin minun. Minimi mitoilla olis varmaan sopineet 6-vuotiaalle. Näissä yksi ylimääräinen toisto.

Neljäntenä neulottiin helmiä...

From%20a%20distance.jpg

Onnistuin taas valitsemaan liian kimaltelevan yhdistelmän. Handun Erikoista ja kirkkaita hopeasisuksisia 8/0 helmiä. Kaikessa kimaltavuudessaan aika hankalaa kuvattavaa.

Viidennessä etapissa tehtiin pystyraitoja ja palmikoita

Ophidia%20jalassa.jpg

Palmikoiden ohessa kuljetettiin yksittäisiä langan pätkiä, neljää per sukkaa. Toiset raidat kulkevat takapalmikoisen kautta pohjaa pitkin varpaisiin. Mukava tekniikka, kunhan muisti pitää kuviolangat sukassa, niin eivät päässeet pahasti solmuun. Lankana Handun Erikoinen ja tuntematon käsinvärjätty jämä.

Viiminen eli kuudes etappi mentiin kirjoneuleella

Nordic%20stripes%20valmiit.jpg

En innostunut mallista yhtään ja työtä oli vaikea aloittaa. Alunperin valitsemani langat eivät sopineet lainkaan malliin ja jos en ois niin kovapäinen oisin jättäny leikin kesken. Sukat neulottiin putkena ja kantapäät tehtiin jälkikäteen. Mallissa ei ole kiilaa ja pitkään epäilin et menevätkö moiset ees jalkaan. Neuloin joka osuuden vähän eri puikoilla, varret on neulottu isommilla kuin lapa. Jälkeenpäin tehdyssä kantapäässä muutama ylimääräinen välikierros antamaan lisätilaa rintavalle jalalle.

Harmaa sukissa on Handua, valkoinen Sock4:sta ja kuviovärit ovat jämiä edellisen vuoden ja tämän vuoden TdS:sta, kaikki erikoista tai glitteriä.

Olihan taas urakka. Näin kun on muutama kuukausi kisasta, nii uudelleen voisin lähtee mukaan. Kisan päättymisen jälkeen tunnelmat oli eri kisaväsymyksen takia.

Seuraavaksi tuoreempaa sukkasatoa ;)