Lisää Suuren sukkahaasteen 2013 haastesukkia... (osa linkeistä vie ravelryyn, voi tarvita sisäänkirjautumisen).

Huhtikuu

  • Tekniikkahaasteena neuloa sukat uuden tyyppisellä kantapäällä JA/TAI
  • Suunnittelija/lankahaasteena oli neuloa sukat suomalaisen värjärin langasta

pikku%20unikot-normal.jpg

Valitsin langaksi Pikku unikkoihin Ilun taannoisen pläjäysseuran oranssin ja ruskean perussukkalangan. Malli on ulkonäköään helpompi ja on toteutettu nostetuilla silmukoilla, vaikka näyttääkin kirjoneuleelta. Nätit on ja taas aikas kireet omaan koipeen, jalkaan menee nipin napin, mut onneksi tuntuvat jalassa ihan mukavilta. Näitä neuloin huhtikuun 19.päivästä Toukokuun 31.päivään. Lankaa meni yhteensä 77g ruskeaa n.47g ja oranssia 30g.

Toukokuu

  • Tekniikkahaasteena oli neuloa pitsisukat, joissa kuvio muistuttaa suomen luonnosta
  • Suunnittelija/lankahaasteena oli neuloa sukat käsin kehrätystä langasta

Oi%20kun%20on%20ihana%20toukokuu-normal.

Kuukauden suosituin sukkamalli oli testineulomani Oi ihana toukokuu nämä fingering-versiona. Lankana vuosikerta Zitronin Trekking hand art. Tehty 24.5-1.6.13. Painoa näillä 65g. Helposti ulkoa opittava malli. Ohje on kirjoitettu pyöröpuikoille eli magic loopille, ite neuloin nää tavanomaisesti sukkapuikolla.

Kesäkuu

  • Tekniikkahaasteena oli neuloa sukat ilman ohjetta, omalla mallilla JA/TAI
  • Suunnittelija/lankahaasteena oli neuloa sukat Ullan ohjeella, mieluiten eri kuin aiemmin.

Juopot%20palmikot-normal.jpg

Neuloin Drunken sailorit, jotka ovat saatavissa Ullan jäsensivuilla tai ostettavissa ravelrystä. Lankana on taas hyvin marinoitunut Schoppel-wollen Admiral R Druck, jota kului 59g. Tehty 5-11.6.13. Nää oli kivat tehdä perussukat pikku twistillä. Raidotus on hauska, vaikka luulinkin ostaneeni pätkärääkättyä lankaa. Iloinen yllätys ;)

sananjalkasukat-normal.jpg

Kuukauden toinenkin malli on Kristelin käsialaa, sattumalta, Sananjalka-sukat Ullasta. Lankana näissä on suomalaisen värjärin Mokkasukan vilkas ja tavoistani poiketen 2mm puikot. Neulottu 12.6-31.7.13. Lanka meni 75g. Täytyy sanoa, että pienillä puikoilla pinta on tosi nättiä ja tasaista.

Eihän nää sukat vielä tähänkään loppuneet...