Tänne on saapunut ja haettu kevään aikana muutama kotimainen käsityölehti.

434092.jpg

Anti sai taas kerran suunnittelemaan muutaman ulkolaisen lehden tilaamista tilalle, vaikka joukosta löytyi myös muutama toteutettava malli.

Novita

Novitaa odotin mielenkiinnolla, lähinnä uusien kesälankojen takia. Tyyliltään lehden kesämallit eivät ole aikaisempina kesinä sytyttäneet, en ole kesäihminen. Värimaailma oli miellyttävämpi kuin aikaisempina kesinä, liekö syynä ollut vaaleanpunaisen puute:D Perussukan ohjetta pidän itse hieman turhana, varsinkin kun se ei tarjonnut mitään uutta kokeiltavaa. Kuitenkin sukkien kokotaulukkoa on tullut jo käytettyäkin. Retrohenkiset patalaput ja matto olivat ihania. Mallit vaikuttivat käyttökelpoisilta ja tänä kesänä joukossa ei ollut kovin montaa "kammotusta", paitsi ehkä se yksi idoli?

Novitasta toteutan mahdollisesti...

434079.jpg
Vanhasta Samoksesta?

434080.jpg
ja tämän nutun mahdollisesti tylsästi
luonnonvalkoisesta nallesta

Ottobre woman


Nappasin lehden lauantaina kaupassa kiireessä sisälle vilkaisematta mukaani. Pidän lehden lasten vaatteista ja olen niitä muutamia serkuilleni tehnytkin. Edellistä naisten numeroa vilkaistuani, osasin odottaa melko perusvaatteita. Haussa onkin sopivat peruskaavat, joita pystyisi helposti mieleisikseen muokkaamaan. Muutama ensimmäinen malli sai kyllä epäilemään, että tulikohan ostettua sika säkissä... sen verran kamalilla kuoseille, mummojen vaatteet oli tehty... Puolenvälin jälkeen löytyi jo jotain kivaa toteutettavaakin.

Todennäköisin toteutettava oli...

434077.jpg
Enemmän tämännäköisenä kuin toinen kookkaaman
 mallin päällä ollut... "hiukan" isompana vain...

Suuri käsityölehti

Lehti saapui eilen. Kannan irvistys... anteeksi hymy olisi saattanut vaikuttaa negatiivisesti ostopäätökseen, jos lehti olisi pitänyt erikseen käydä ostamassa kaupasta. Olen jo niin kauan ollut kahden vaiheilla tämän lehden tilauksen kanssa, etten tiedä mitä olisin lehdestä ajatellut. Ompelumalleista mikään ei kiinnostanut, onneksi neulemalleissa oli useampikin
ihan kiva ellei ihan toteutettavakin malli. Kivannäköisiä pintaneuleita ja ihanan pirteä lapin puku, vaikkakin paitana olisi varmaan käytännöllisempi. Lehden verhoideat kärsivät lähinnä ideoiden puutteesta. Suorat verhot ja kaksi erilaista laskosverhoa...hmmm Pääsiäis- yms. askarteluista en ole koskaan perustanut.

Kuitenkin toteutuslistalle ja melko kärkeen tunkivat...

434075.jpg
Kaunis, helminkoristeltu huivi,
tähän sopisi hyvin silkkivilla :)434076.jpg
ja näitä työläitä aranneuleita olenkin jo ehtinyt kaipailla.
En vai oikein osaa päättää!?!
Teenkö tämän pikkukoossa serkulle vai isosti itelle?

Moda

"Hieman" petyin Modaan. Neuleet selailin läpi, vailla mitään riemunkiljahduksia. Muutamia ihan kivoja lankoja bongailin malleista. Ompelumallit olivat mielestäni kauheita, tai sitten eivät vain sopineet niitä esitteleville malleille. Ite oon nähny jo niin paljon salomonin solmuja jo niin paljon että ne tuppaavat tulemaan jo korvista ulos, mutta toisaalta en ole niitä vielä itse kokeillut. Lehdestä ei löytynyt mitään suoraan sellaisenaan toteutettavaa.


Loppuhuomautus!

Jos kaipaamaasi neule/käsityökirjaa ei löydy kirjastosta, voi syy olla...


434094.jpg
että ne ovat minulla lainassa :)Taas on ideita kuin luteita...  lisää lehtiä loppuviikosta...